torsdag 21. januar 2016

Synnes magiske universFantasy-tips for ban og ungdom

En av de mest fengende sjangerene for min del er Fantasy, derfor har jeg valgt å lage en fantasy utstilling for barn og ungdom som består av bøker jeg synes eller har hørt at er verdt å lese.

Litt om hvorfor disse bøkene er verdt å lese og litt generell info om de ulike bøkene.

Harry Potter serien som består av sju bøker og er skrevet av J.K Rowling. I Harry Potter og De vises stein som er den første boka i denne serien, følger vi Harry Potter som får livet snudd på hodet til det mer positive når han får vite at han er en trollmann og er tildelt en plass ved en unaturlig skole ved navn Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Vi blir dermed med på en reise fra den normale (og kanskje litt kjedelige) verdenen til den magiske verdenen. Jeg anbefaler på det sterkeste å lese denne boka hvis du liker det litt unaturlige, magi og ikke minst vennskap.


Skjeggejegerne av Cassandra Clare er en litt nyere serie innenfor sjangeren fantasy. Serien består av 8 bøker der seks av dem er oversatt til norsk. I denne serien følger vi ei ungdomsjente med navn Clary Fray, som får livet snudd på hodet da hun møter en gjeng med skyggejegere som kun hun kan se. Denne gjengen har et mål og det er å drepe demonene som finnes i den normale verdenen.  Når Clary får vite hva skyggejegernes oppgave er blir selvfølgelig livet hennes mer komplisert, i og med at hun ikke kan fortelle noen hva hun egentlig så.

Phenomena er en fantasy serie for barn og ungdom som består av sju bøker og er skrevet av Ruben Eliasen. I denne serien følger vi alvetvillingene Alk og Ilke som i følge en gammel spådom skal bekjempe den onde kraften i verden, med andre ord skal de gjøre verdenen til et bedre sted å leve.

Dette er en serie som likner en del på Harry Potter serien Derfor anbefaler jeg denne boka til deg som liker Harry Potter.

Den fjerde boka som jeg har hørt er bra, men ikke har fått lest er Odinsbarn som er skrevet av Siri Pettersen. Denne boka er den første av tre bøker i serien Ravneringen. Denne boka handler om Hikra som får vite at hun er et Odinsbarn som er en skapning som både er foraktet, hatet og forfulgt. Dette fører selvføgelig til at Hikra ikke lenger vet hvem hun er og hvor hun kommer ifra.

Den femte og siste boka jeg har valgt å ta med i utstillingen er:
Jeg er nummer fire som er skrevet av Pittacus Lore. Denne boka er den første i serien på hittil 4 bøker. Denne boka handler om at ni romvesner i 15-årsalderen fra planeten Lorien blir jaget bort av andre onde mennesker og må derfor flukte til jorden. Alle disse romvesne blir drept i rekkefølge, der nummer 1-3 er drept allerde  og den fjerde med dekknavnet John Smith vet at han er på denne listen.
.
Forandringer av utstillingen kan forekomme, men hvis du er intressert i fantasy så stikk innom og se om noe fenger deg.
Hilsen Synne, praktikant ved Hamar bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar