fredag 15. januar 2016

Tips for de yngste

Har dere lest Monster-bøkene enda? Hvis ikke, bør dere i så fall gjøre det! De er nemlig veldig morsomme å lese høyt og å høre på! De handler om Storemonster og Veslemonster som finner på alt mulig rart.
Monsterbråk - Áslaug Jónsdóttir, Kalle Güettler og Rakel Rakel Helmsdal (2014)
Storemonster og Veslamonster kjeder seg og vet ikke hva de skal finne på. uansett hva den ene av dem forslår, vil den andre gjøre noe annet. De begynner å krangle, og plutselig slår Veslemonter Storemonster rett i fleisen. Storemonster løper gråtende hjem, og Veslemonster blir så lei seg og redd for at Storemonster ikke vil leke med ham mer. Klarer de å skvære opp mon tro?

Boka har noen stygge ord som muselortmage og prompetroll, men den er veldig morsom både å høre på og å lese høyt. Perfekt for en morsom høytlesingsstund!



Store mostre græt ikkje - Kalle Güettler, Rakel Rakel Helmsdal og Áslaug Jónsdóttir (2011)
Storemonster koser seg på fisketur helt til Veslemonster dukker opp. Storemonster vil ikke leke med Veslemonster akkurat nå, for han synes Veslemonster er hele tiden er en bedreviter, og da føler Storemonster seg så dum. Men store monstre gråter ikke. Eller gjør de det..?

Denne boka har ikke noen stygge ord, men den har mange STORE ORD og noen små ord. På den måten blir den morsom å lese høyt, for da må den som leser SNAKKE HØYT noen ganger, og snakke lavt noen andre ganger. Det er gøy!

Biblioteket har tre bøker, men det finnes totalt 6 bøker. 

1 kommentar: