lørdag 25. april 2015

FAGBØKER FOR UNGE NYSGJERRIGPER’ER!


Nysgjerrig på… er en serie med fagbøker for unge nysgjerrigper’er. Foreløpig har det kommet fire bøker, og det er en ny på vei nå i 2015.

·         Edderkopper (2010)
·         Hvordan verden ble til
·         Roboter (2012)
·         Bakterier
·         Havet (kommer i 2015)

I boka Eddekopper (2010) kan du lese det araknologene (de som er eksperter på eddekopper) vet om edderkoppene. Det står for eksempel at det kanskje finnes så mange som 180.000 edderkopper! Vet du egentlig hvorfor det heter edderkopp? Det, og masse annet, kan du lære om i boka! Det er masse spennende (og litt ekle) bilder av forskjellige edderkopper. Har du noen gang lurt på hvordan verden ble til? Hvorfor finnes det egentlig stjerner og planeter? Boka Hvordan verden ble til (2011) gir deg svaret på mye av det du lurer på om verden og universet. Du får lese om mange av forskerne som bruker liver sitt på å prøve og finne ut hvordan verden egentlig ble til.


Roboter (2012) er den andre boka i serien. Her kan man lese om hva en robot egentlig er, og hvordan forskjellige roboter kan se ut, og hva de kan gjøre. De kan nemlig se ut som hva som helst, og de kan også gjøre nesten hva som! For deg som er interessert i teknologi og utvikling, er nok denne boka helt perfekt!Visste du at du har mer enn TO KILO med bakterier i magen? Og at det kommer mer enn TO MILLIARDER bakterier ut av rompa hver dag? Det finnes både gode og dårlige bakterier. I boka Bakterier (2013), kan du lese mer om bakterier. Det er massevis av bilder og illustrasjoner som viser hvordan bakteriene ser ut og hvordan de oppfører seg. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar