fredag 15. mai 2015

Tips for de yngste | mai | Mona Fossdal

Mona Fossdal har de siste årene gitt ut fargerike og detaljrike billedbøker for de yngste.
Fossdal er grafisk designer og det ser man tydelige i hennes billedbøker.

Gøy å lære klokka ble først utgitt i 2013, men kom på nytt i 2014. Boka er rettet til førskole og skolebarn som skal lære klokka. Teksten er på rim og om du leter godt nok er det en liten katt på hver side. Teksten forteller om ulike yrkesgrupper som har oppgaver de må utføre på de ulike klokkeslettene.






Den gule døren er en vrimlebok, her er det mye å se på. Her får barna muligheten til å hjelpe ulike personer med å finne saker og ting som har blitt borte. Kjente personer fra litteraturens verden dukker opp i denne boka, f.eks Alice fra Eventyrland og Pinocchio.






Jimi rocker skogen handler om den lille pandaen Jimi, som bor i en skog i nærheten av Himalaya. Jimi har ingen familie, men tre veldig gode venner. Vennene liker å leke at de er berømte rockestjerner. Men Jimi synes ikke han er like god som vennene sine. Bob Bjørn finner på fine sanger om livet, Janis Papegøye synger akkurat det hun føler og Mick Krokodille er ikke redd for å lage show og baluba. Men en dag får Jimi en overraskelse. Dette er en fortelling om finne drømmen sin og våge å følge den. Men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.



Ingen spøk å telle til 13 er ei tellebok for de yngste. I boka kommer vi til et spøkelseshus hvor vi må telle alle spøkelsene samt finne andre ting.








Flere titler av Mona Fossdal:
Bokstavene fra A til Å,  2012
Robotar er ikkje som deg og meg, 2013
Gekkoen Arne og den prikkete paraplyen, 2012
Spennende å lære fargene (kommer i 2015)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar