fredag 5. juni 2015

Snurr film | Chihiro og heksene

Tirsdag 2. juni arrangerte vi årets Bokormfest - og i år fikk bokormene være med å se Chihiro og heksene på Hamar kino. Chihiro og heksene er en animasjonsfilm utgitt i 2001 av den japanske anime-regissøren og manga-tegneren Hayao Miyazaki. I Norge hadde den premiere i januar 2003.
I år kom den med norsk tale, og derfor vises den igjen på norske kinoer. Aldersgrense er 7 år.  Chihiro og heksene kommer også i bokform nå i juni.

Regisør Hayao Miyazaki har laget mange filmer. Her kan du se hvilke av filmene Hamar bibliotek har.

Hentet fra www.filmweb.no



10 år gamle Chihiro skal flytte til en ny by sammen med foreldrene sine. På veien til det nye huset tar faren en snarvei - noe som får dramatiske konsekvenser. De kommer fram til noe som ser ut som en nedlagt fornøyelsespark, men det er faktisk et badehus for slitne ånder. Badehuset er kontrollert av den onde heksa Yubaba.
Som straff for at foreldrene til Chihiro har tatt seg til rette på åndenes område og spist av maten deres, gjør Yubaba dem om til griser. Chihiro får hjelp av den mystiske gutten Haku, og får seg jobb i badehuset. Her møter hun rekke merkelige skapninger - noen gode og noen onde. Sammen med sine nye hjelpere tar hun opp kampen med Yubaba og prøver å redde seg selv og foreldrene sine. (Hentet fra www.arthaus.no)

Her er en liten smakebit fra filmen:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar