tirsdag 9. juni 2015

På engelsk | Morris Gleitzman


Bilde fra hjemmesiden: http://www.morrisgleitzman.com/
Morris Gleitzman ble født i England og bodde der til han var 16, da flyttet han til Australia. Overgangen til Australia gjorde at han ikke leste noe på et helt år - han var en ekte lesehest - og da han begynte igjen, så fant han ut at han hadde lyst til å skrive også.

Han startet med å skrive filmmanus, før han fant ut at bøker var mer spennende. Morris Gleitzman har gitt ut mange bøker for barn og unge, men det er kun de to første om Felix ( En gang og Så ) som er oversatt til norsk. Bøkene om Felix er de mest kjente bøkene hans.

hjemmesiden hans kan dere lese litt fra alle bøkene hans, eller dere kan velge og høre Morris lese fra bøkene sine.

De fire bøkene om Felix starter på et barnehjem i Polen, der den 10 år gamle jødiske Felix har blitt plassert av foreldrene sine. Han tror at de reiser rundt for å selge bøker siden de jobber som bokhandlere.  Det er krig i Europa, og han velger å rømme fra barnehjemmet for å finne foreldrene sine. I de to første bøkene (Once og Then) følger vi Felix som barn, i bok tre ( Now) møter vi ham som voksen sammen med barnebarnet hans og i den fjerde boken (After) får vi vite mer om hva Felix opplevde under 2. verdenskrig. En spennende serie, historisk og viktig


Hamar bibliotek har disse bøkene av Morris Gleitzman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar