fredag 2. oktober 2015

Snurr film | filmtips til høstferien

Trenger du filmtips til høstferien ? Her kommer et lite utvalg - for alle aldre.


For de yngste

Hokus Pokus Albert Åberg (2014)
Albert mener han er stor nok til å få en hund nå som han har begynt skolen og snart fyller syv år, men pappa syns fortsatt han er altfor liten til et så stort ansvar. Albert får et nytt håp når han blir kjent med en ekte trollmann, for med magiens hjelp kan han kanskje få seg en hund likevel? Men Albert tvinges til innsikt om at virkelige problemer ikke kan løses ved hjelp av trylling. Det blir et stort vendepunkt for ham, for da må han samtidig erkjenne at han likevel ikke er så stor som han ønsket å tro. Men kanskje er det nettopp en slik erkjennelse som skal til?

Gruffalo (2011) /  Lille Gruffalo (2012)
 I Gruffalo møter vi en liten mus som går ut i skogen på jakt etter en nøtt. På sin vei møter hun tre rovdyr – en rev, en ugle og en slange – som alle har lyst til å spise henne. Den snartenkte musa klarer imidlertid å lure dem alle ved å fortelle dem om sin farlige venn, Gruffalo. De tre rovdyrene forsvinner i panikk, og musa fortsetter ferden. Hun tror hun er uovervinnelig, helt til hun plutselig står ansikt til ansikt med fantasiskapningen sin – Gruffalo! 

I historien om Lille Gruffalo blir vi kjent med barnet til pappa Gruffalo. Pappa Gruffalo sier at ingen Gruffalo noen gang bør sette sin fot i den mørke skogen, men en kveld går lille Gruffalo likevel ut i snøen, på tross av farens advarsler. Den store, stygge musa finnes vel ikke?

Sauen Shaun  (2015)
Shaun er en smart og rampete sau som bor på en bondegård sammen med flokken sin. Livet der har blitt rutinepreget og kjedelig, så Shaun klekker ut en mesterlig plan for å få seg en fridag fra bonden og gjeterhunden Blitzer. Men Shaun roter det til og enden på kaoset blir at bonden blir borte i storbyen. Nå er det opp til Shaun og vennene hans og komme seg til byen, finne bonden og komme seg trygt tilbake. 

Mormor og de åtte ungene (2013)
Mormor og de åtte ungene er historien om Mona på 7 år og familien hennes som får overraskelsesbesøk av Mormor, som i all hemmelighet har reist fra gamlehjemmet.
Så blir familiens lastebil borte - og sammen legger Mona og Mormor ut på tur i byen, på jakt etter tyven. Fengende sanger og et sjarmerende gjensyn med mormor og de åtte barnebarna - dog med en ny vri. Alternativt kan dere velge å se Mormor og de åtte ungene i byen eller Mormor og de åtte ungen i skogen  fra 1979.


For de mellomste 

Hjem (2015)
Når jorda blir overtatt av Bøffene, en fremmed rase fra verdensrommet på leting etter et nytt sted å kalle sitt hjem, blir alle mennesker flyttet til Australia mens Bøffene omorganiserer planeten. Det lykkes for den ressurssterke jenta Tipp å unnslippe, og hun havner tilfeldigvis sammen med den forviste Bøffen Oj. De to flyktningene skjønner at det er mye mer på spill enn intergalaktiske relasjoner, og de legger ut på deres livs reise.

Operasjon Arktis ( 2014)
Vinterstormen raser over Svalbard og drivisen kapsler inn Halvmåneøya. Midt i dette isødet står tre barn: 13 år gamle Julia og hennes to småsøsken, tvillingene Ida og Sindre på 8 år. Helt alene. De er havnet der ved en skjebnesvanger feil. Ingen vet at de er der. De vet ikke engang selv hvor de er. Og på det norske fastlandet leter foreldre og politi desperat etter barna, uvitende om at det bokstavelig talt er et hav imellom dem.  Basert på Leif Hamres bok med samme tittel.

Alice i Eventyrland ( 1951)
Disneyklassikeren fra 1951 lever fortsatt. og har blit utgitt på nytt flere ganger.  En kanin løper hastig fobi den halvslumrende jenta Alice, peker urolig på klokken sin og forsvinner i et hull i bakken. Alice forstår at det haster og kryper nysgjerrig ned i hullet der kaninen forsvant. Slik begynner Disneys fantastiske tolkning av Lewis Carrolls udødelige fortelling om jenta som i ren nysgjerrighet havnet i Eventyrlandet. I den rare verden møter hun underlige figurer, den ene mer merkelig enn den andre. Trillebim og Trillebam tilhører den snille sorten. I et forvirret teselskap hos Hattemakeren lurer hun mer enn noen gang på hvor hun har havnet.

Gutten og delfinen (2012)
En inspirerende historie om de sterke båndene som kan oppstå mellom dyr og mennesker. Gutten Sawyer oppdager en skadet delfin, som blir fraktet til et marinsykehus og får navnet Winter. Takket være Sawyers innsats, og med god hjelp fra en marinbiolog og en protesespesialist, finnes det håp om at Winter kan få en ny sjanse i livet. Dere kan også se oppfølgeren A dolphins tale 2.

For de litt eldre 


Gåten Ragnarok (2014)
Arkeologen Sigurd Svendsen har viet sitt liv til å løse de 1000 år gamle mysteriene fra Osebegskipets gravkammer. Når han finner spor som peker mot den største myten av alle; myten om Ragnarok, blir Sigurd besatt av tanken om at Oseberggraven skjuler svaret på opphavet til historien om vår egen undergang. En mystisk runestein med spor etter Osebergvikingene avdekkes i Finnmark og fristelsen blir for stor: Sammen med to kolleger og sine to barn legger Sigurd ut på en ekspedisjon som leder dem dypt inn i et avsperret område mellom Norge og Russland. Eventyret får en dramatisk endring når de gamle runene viser seg å få ny mening og hemmeligheten de avdekker er langt større og mer skremmende enn noen kunne drømme om.

Maleficent (2015)
«Maleficent» forteller den hittil ukjente historien om Disneys mest omtalte skurk og det sviket som forvandlet hennes hjerte til stein. Hevnbegjær får Maleficent til å kaste en ugjenkallelig forbannelse over menneskekongens nyfødte datter Aurora - men hun oppdager snart at prinsessen kan være nøkkelen mellom deres to verdener.

Project almanac (2014)
David er en keitete 16-åring som bare drømmer om å komme inn på et bra universitet og vinne jenta han drømmer om. Livet hans tar en interessant vending når David og vennene hans oppdager noe som gjør det mulig for dem å reise tilbake i tiden. Og kanskje ligger hans egen fremtid i fortiden?

Rodeoprinsessen (2013)
Ida Clayton, en modig og rebelsk ung jente, har en drøm om å finne faren sin, en rodeorytter. I sin søken etter sin far, treffer hun gjengen i "The Sweethearts of the Rodeo", en gjeng unge kvinnelige triks-ryttere som blir ledet av en tidligere rodeostjerne; Terence Parker. Til tross for hennes unge alder, overtaler Ida treneren Terence til å la henne bli del av "The Sweethearts", noe som kanskje kan lede henne til sin egen far. Du kan også se Rodeoprinsessen 2.


Ungdom

 
Letters to Juliet (2011)
Sophia og den vordende restauranteieren Victor er på vei fra New York til Italia for å feriere. Men Victor er mer mest interessert i å finne leverandører til restauranten han drømmer om å åpne enn i å pleie forholdet til Sophia, som imidlertid får sitt romantiske påfyll fra annet og uventet hold: Hun blir med en gruppe frivillige som svarer på brev som strømmer til Verona fra hele verden – brev til Shakespeares Julie som søker råd om kjærligheten. Vil hun selv ta sjansen på å følge sine egne råd, og gripe sjansen når kjærligheten treffer henne?

I taket lyser stjernene (2009)
Jenna har akkurat begynt i sjuende klasse, og det eneste hun burde bekymre seg for er puppene som aldri vokser, den altfor blonde klassevenninnen Ullis-Knullis, som hun hater, og hvordan hun skal få Sakke til å legge merke til henne. Men Gud har ikke gjort jobben sin. Hjemme hos Jenna er det en rullator, en doseringseske, en dusjstol, parykker og tilpassede møbler og skap. Der bor nemlig en kreftsyk mamma. Basert på Johanna Tydells ungdomsbok med samme tittel.

The last song (2010)
Filmen foregår i en liten sørstats kystby, hvor en fremmedgjort far får en sjanse til å tilbringe sommeren med sin motvillige tenåringsdatter, som heller ville vært hjemme i New York. Han prøver å gjenopprette kontakten med henne gjennom det eneste de har felles - musikk - i en historie om familie, vennskap, hemmeligheter og frelse, sammen med første kjærlighet og nye sjanser.
Basert på Nicholas Sparks roman med samme tittel.

Enders game (2014)
I fremtiden har en fiendtlig, utenomjordisk rase kalt Formics angrepet jorden. Hadde det ikke vært for den Internasjonale Flåtens legendariske kommandant Mazer Rackham, ville alt vært tapt. For å forberede seg på neste angrep trener Oberst Hyrim Gradd opp eliten av smarte ungdommer i håp om å finne Mazers etterfølger. Blant rekruttene befinner Ender Wiggin seg, en sjenert men briljant ung gutt som pekes ut som flåtens store håp. Basert på en roman av Orson Scott Cars.

The Duff (2015) 
The Duff trenger verken å være stygg eller tjukk, men er den i gjengen som får vennene til å virke penere. Eller den i gjengen som er morsom og får de andre til å le, men aldri får kjæreste. Bianca finner ved en tilfeldighet ut at hun er the Duff, og det liker hun dårlig. Hun slår seg sammen med nabogutten for å gjøre noe med det, så ikke hennes siste år på high school skal bli helt katastrofe. Bianca må finne selvtilliten som skal til for å sette skolens sjefsmobber, Madison, på plass og minne medelevene på at samme hvordan vi ser ut eller oppfører oss, så er vi alle noens Duff. Kanskje det er bedre å være seg selv, og stolt av det?  Basert på en roman av Cody Keplinger.

Filmer å se sammen

Von Broms hemmelighet (2014)
Lasse og Maja finner en gammel, mystisk kiste som har vært gjemt i 250 år. De håper at interessen for kisten skal gi kirken nok inntekter for å foreta en nødvendig renovering, men i stedet blusser det opp et gammelt familiebråk. Saken blir enda mer komplisert når kisten blir stjålet, og i tillegg er det noen som forsøker å stjele von Brom-familiens slektsringer. Det blir en ny, spennende sak å løse for Lasse og Maja.

De tøffeste gutta  (2014)
Modulf er ikke en av de tøffeste gutta. Han er den som blir dyppet i do og får kokos med sandpapir. Dette er helt greit for Modulf. Noen blir jo uansett mobbet, og han takler det. Modulf er grunnen til at Frank og Jørgen er de tøffeste gutta på skolen. Men en dag flytter Lise inn i nabohuset. Hun synes Modulfs ideer er det dummeste hun noen gang har hørt, og skaper det komplette kaos.
Basert på Arne Svingens bok med samme navn.

Se opp (2010)
Carl Fredricksen er en liten gutt med en sterk fascinasjon for ukjente land og modige oppdagelsesreisende. Han blir forelsket i nabojenta som deler hans interesse for feltet, og i løpet av filmens første femten minutter ser vi hele Fredricksens liv utfolde seg. Når filmen så begynner er han gammel og ensom, og i ferd med å bli tvangsplassert på gamlehjem. Det er ikke lenger noe som knytter Carl til livet i storbyen, så han benytter anledningen til å virkeliggjøre sin livslange drøm. Han fester tusenvis av ballonger til huset sitt og flyr inn i Sør-Amerikas villmark! Med på ferden får han ved en feiltagelse en åtte år gammel speidergutt, og sammen må de to kjempe mot farene for å overleve i den søramerikanske jungelen!

Nanny McPhee (2006)
Nanny McPhee er den mystiske barnevakten som kommer til familien Brown. De syv Brown-søsknene er kanskje de mest umulige barna i verden. De har tidligere klart å skremme bort 17 barnepiker og er sikre på at de ikke får noen problemer med denne nye heller. Men etter hvert som Nanny McPhee tar kontroll, oppdager barna at deres skammelige oppførsel forbløffende raskt får heller overraskende konsekvenser. Se også Nanny McPhee og det store smellet.
 
Ponyo på klippen ved havet (2008)
"Ponyo" handler om en ung gutt som blir venn med en merkelig seende gullfisk som han kaller Ponyo. Hennes største ønske er å leve blant menneskene med den gutten hun elsker. Den lille gutten tar henne med til pleiehjemmet der søsteren hans blir tatt vare på av noen snille gamle damer, og de blir alle like forskrekket da de hører Ponyo snakke og forteller de alle hvor mye hun liker den lille gutten. Dessverre skaper Ponyos avgjørelse om å gi opp livet under havets overflate en sprekk i en eldgammelforbannelse, og plasserer verdenen i fare. Sammen må Ponyo og gutten gjør det rette.
Inspirert av H.C.Andersens eventyr om Den lille havfruen.

  Snurr film ! God høstferie : ) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar