mandag 16. november 2015

Vi feirer snøen med noen boktips!

I dag kom endelig snøen mange har venta på. Og plutselig ble verden helt hvit.

Og med snøen kommer det også noen boktips.

Når det slutter å snø av Komako Sakai
Det snør så mye at det ikke blir noen barnehage og pappa kommer seg ikke hjem på grunn av snøværet. Men ventetiden kan jo fylles med mange spennende og hyggelige ting. 
Den svarte hunden av Levi Pinfold
En dag dukker det opp en stor svart hund utenfor huset til familien Hopp. Herr Hopp er den første som ser hunden. Og etterhvert våkner de andre i familien opp og ser det samme som Herr Hopp. Hvem tør gå ut til den store hunden ?


Arkimedes og snøballen av Hans Sande
Det snør og snør, og ein dag finn Evreka ut at ho vil lage verdas største snøball. Ho får hjelp av pappa og Arkimedes, og frå toppen av Komlefjellet trillar dei den kjempestore snøballen rett på sjøen. Så driv snøballen sørover mot sol og varme, med dei tre om bord, heilt til Sardinia. Der på kaien står den sleipe Luskoni klar til å kjøpe heile snøballen, som minkar og minkar...Vindeltorn av Tone Almhjell
En verden av frost har et eneste håp: et barn, en nøkkel, en vindeltorn...
Noe er galt i det gamle huset familien til Lin har leid, det er hun sikker på. Klokkene tikker for sakte. Rosebedet er dekket av rim, selv i øsende regnvær. Og når en mystisk nøkkel merket «Vindeltorn» dukker opp, finner Lin en sprekk i kjellerveggen. En portal til en verden ved navn Sylver.
I dette snødekte riket bor alle døde dyr som en gang har elsket et barn. Lin blir til sin store glede gjenforent med Rufus, kjæledyret hun begravde under rosebusken. Men sammen må de finne den forsvunne Vinterfyrsten hvis de skal redde Sylver fra undergang. De er ikke de eneste som jakter på gutten denne natten. I mørket lurer en mann med skyggemunn, klar til å sette klørne i den aller siste Vinterfyrste.

La det snø av John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle
Det er julaften, og et uvær med dårlig timing begraver innbyggerne i Gracetown i store mengder snø. Kaoset er et faktum. En tapper sjel våger seg ut i uværet fra sitt strandede tog, og setter i gang en rad med hendelser som kommer til å forandre mange liv. De neste tre dagene tar ei jente en risikabel snarvei med en uimotståelig fremmed. Tre venner legger i vei for å vinne kappløpet til Waffle House, og skjebnen til en minigris havner i hendene på en elskovssyk barista.

Tre historier du garantert kommer i julestemning av. Og det sies at denne boka allerede filmes...
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar