tirsdag 12. januar 2016

In english | På engelsk

Her kommer det noen tips til bøker på engelsk! Kanskje dere har begynt å lese engelsk på skole, eller du bare har lyst til å prøve noe nytt? To av bøkene har du kanskje til og med lest før, for de er ganske kjente.

Emil's Clever Pig - Astrid Lindgren
Emil og Griseknoen har du sikkert enten lest om eller sett på film før. I denne boka kan du lese 6 historier om Emil, Ida, Alfred og de andre på Katthult på engelsk. For eksempel historien om da Emil dro på auksjon i Backhorva, eller den hvor han skal hjelpe Lina med å dra ut tanna til Lina. Det er ganske store bokstaver i boka, og hvis du kjenner til historiene fra før, er det kanskje ikke så vanskelig å lese engelsk! 

The Book Thief - Mark Zusac.
Året er 1939 og Tyskland er tatt over av nazistene. 9 år gamle Liesl er sendt i fosterhjem fordi foreldrene hennes er sendt i konsentrasjonsleir. Hun bor hos et eldre ektepar, Hans og Rosa Hubermann, og hun stjeler bøker.Hun stjeler fra borgermesterfruen og hun stjeler fra nazistenes bokbål og ellers hvor hun finner bøker. En dag banker jøden Max på døren og han ber om å få leve i Hans' og Rosas kjeller i skjul. Et varmt vennskap utvikler seg mellom Liels og Max, og hemmeligheter fra Hans' fortid blir avgjørende for Max' skjebne. En sterk fortelling om vennskap og boktyveri i en grusom tid. Så om du er ute etter en kjempegod (og kjempetrist) bok på engelsk kan jeg anbefale denne! 

Doctor Proctor's Fart Pwder - Jo Nesbø
Den boka her har du kanskje også lest før? Eller noen har lest den for deg? Kanskje var du også og så den på kino? Uansett, den finnes også på engelsk! Nilly (som heter Bulle på norsk) og Lisa (som heter Lise på norsk) hjelper Doctor Proctor med oppfinnelsen av prompepulveret. De må bare passe på så ikke Truls og Trym stikker kjepper i hjulene for dem... 

The Curious Incident of the Dog in the Night Time - Mark Haddon
Dette er en bok for de litt eldre, kanskje de på ungdomsskolen eller på videregående som skal lese en engelsk bok. Den handler om 15 år gamle Christopher. Han har aspergers syndrom, bor alene med faren sin og har aldri vært lenger vekk enn nederst i gata. En dag finner han naboen mrs. Shears' hun drept, og han finner også flere brev fra moren,som faren har prøvd å gjemme for ham. Brevene er dessuten datert etter at moren døde. Christopher bestemmer seg for å reise for å finne moren sin, og finne ut hva som har skjedd både med hunden og med moren, for det ville nemmelig helten hans, Sherlock Holmes, gjort. 
Dette er en veldig fin og lett bok å lese hvis du for eksempel skal skrive en bokanalyse eller noe.  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar